> Faqja pare >Archive for the ‘Astrologjia kineze’ Category

Horoskopi kinez

kineze
Astrologjia kineze është shumë e vjetër. Dokumentat më të hershme të saj datojnë në vitin 2357 p.e.s, kur perandori Yao urdhëroi astrologët e oborrit të bënin një kalendar, në të cilin, në sintoni të plotë me lëvizjen e trupave qiellorë të përcaktohej influenca e tyre pozitive dhe negative, kohët më të përshtatshme për kurbane, sakrificat dhe ritet do të kremtoheshin me rastin e festave dhe zive kombëtare si dhe parashikimi i kohës dhe formulat magjike që do të përdoreshin për të neutralizuar shpirtrat e këqinj. Vazhdo…

Tags: , ,

  • Twitter
  • Facebook

Karakteristikat të shenjave kineze

chinese.

monedhe e lashte qe paraqet zodiakun kinez

1. MIU

Jeni persona joshës, komunikues dhe gaztorë. Jeni të vlerësuar dhe të kërkuar në shoqëri.
Gjatë njohjes, megjithëse jeni tërheqës, shpesh lini përshtypjen se jeni arrogantë, sado që nën atë maske, në të vërtetë, ndodhet një person i ndjeshëm.
Kur jeni të trishtuar kërkoni një dëgjues të mirë! Në konflikte jeni të ngutshëm, impulsivë, ndaj në situata të tilla do të duhej të kishit kujdes për temperamentin tuaj.

Dashuria: Në dashuri jeni romantikë, të ndjeshëm dhe të gatshëm që të dashurit tuaj t’i mbroni në çdo situatë.
Keni në vete një dozë të caktuar të xhelozisë dhe të posesivitetit, gjë që partnerin tuaj mund ta sjellë në kufirin e çmendurisë. Vazhdo…

Tags: ,

  • Twitter
  • Facebook

Kombinimi i shenjave dhe elementet

 

kombinimi kinez

Horokopi Kinez bazohet mbi bashkimin e dates se lindjes me nje cikel te vecante te kohes, e cila percaktohet nga levizjet e henes. Cdo cikel ka nje zgjatje prej 60 vjetesh, gjate te ciles alternohen 12 sektoret, secila me nje zgjatje te nje viti henor qe konsiston ne 354 dite, sipas elementeve:Uji, Metali, Zjarri, Toka dhe Druri.

Vazhdo…

  • Twitter
  • Facebook