> Faqja pare >Archive for the ‘Astrologjia indiane’ Category

Astrologjia indiane/ vedike

 

25113Astrologjia vedike
Astrologjia Hindu ( e njohur gjithashtu si astrologjia indiane dhe së fundmi si astrologjia vedike) është sistemi i lashtë indian i astronomisë dhe astrologjisë.
Astrologjia indiane është një shkencë e vjetër e bazuar në njohuritë e trashëguara nga dijetarët e lashtë indianë në ndikimet planetare. Ajo është zhvilluar shumë kohë më përpara lindjes së astronomëve dhe astrologëve perëndimorë. Rrënjët e saj i ka në Vedas dhe daton 1500 vjet para Krishtit. Vazhdo…

Tags: , ,

  • Twitter
  • Facebook

Periudhat e jetës

BHUKTI

Çdo mahadasha (sundues kryesor i periudhes) eshte nenndare ne periudha planetare te quajtura Bhukti, qe ndjekin te njejtin rregull si mahadashat, dhe te njejten gjatesi proporcionale. Per shembull, bhukti i pare i Ketu eshte Ketu/Ketu, i dyti eshte Ketu/Venus, i treti Ketu/Diell dhe keshtu me radhe. Mendohet qe kjo nenndarje jep mundesine e nje shqyrtimi shume me te detajuar te ndikimit te cdo mahadasha, dhe te dhena me te qarta per ngjarjet qe priten te ndodhin dhe kur. Vazhdo…

Tags:

  • Twitter
  • Facebook

Udhëtimet në astrologjinë indiane

UDHETIMET E LARGETA NE ASTROLOGJINE INDIANE

SuryaDeshira per udhetim ka ekzistuar qe kur njerezit jane shfaqur ne toke. Shtegetimi njerezor ka nisur shume me perpara se historia te kujtohet. Njeriu ka hasur ne rreziqe te pamundura per te udhetuar neper bote per te gjetur vende te reja per te jetuar. Shkencetaret moderne dhe oqeanografet nuk donin ta besonin qe qe prej kohesh qe s’mbahen mend njerezit kane guxuar te kalojne permes Oqeanit Paqesor me anije Balsa. Vazhdo…

Tags: ,

  • Twitter
  • Facebook