> Faqja pare >Archive for the ‘Horoskopi Kelt’ Category

Horoskopi i Pemëve

Shumë kohë para lindjes së Krishtërimit, qytetërimi kelt lulëzonte dhe, bashkë me të, Astrologjia kelte. E themeluar rreth 1000 vjet pr.e.s, astrologjia kelte praktikohej nga Druidët (dijetarët apo priftërinjtë keltë).  Sistemi i tyre i astrologjisë nuk derivonte nga yjet por nga njohuritë e thella të tyre për ciklet e tokës dhe përuljes së tyre ndaj pemëva. Keltët ishin thellësisht të lidhur me pemët. Çdo pemë kelte e shenjave tregon fuqitë e një personi, disa cilësi të tij dhe kuptime të ndryshme. Për druidët pemët ishin të shenjta. Ato mendohej të kishin shpirtra që quheshin driada, si dhe dije dhe njohuri të pafund.

Keltët ishin popuj që përfshinin Britaninë, Irlandën dhe Galinë (Francë, Luksenburg, Belgjikë, pjesën më të madhe të Zvicrës, dhe disa pjesë të Italisë veriore).  Keltët kishin dy horoskope, hënor (13 shenja) dhe diellor (21 shenja).

1) Horoskopi Hënor

celtic

Mështekna – Realizuesi

(24 dhjetor – 21 janar)

Jeni gjakftohtë dhe sundimtarë të lindur, shpesh merrni komandën e lidershipit kur kërkon situata. Kur jeni në anën e butë tuajën, përhapni bukuri në hapësira të shterpëta.
Shenja e Mështeknës përshtatet me shenjën e Hardhisë dhe atë të Shelgut. Vazhdo…

Tags: , ,

  • Twitter
  • Facebook