> Faqja pare >Archive for the ‘Astro-teologjia’ Category

Astro-teologjia

<Krishtërimi është një parodi e kultit të Diellit, ku në vend të këtij të fundit vendoset një njeri i quajtur Jezu Krisht, njeri që adhurohet në të njëjtën mënyrë sikurse në zanafillë adhurohej Dielli>. Saint THOMAS PAINE
jesus-sur-la-croix
Tek testamenti i Ri i vendoset krishtërimit një sfidë provokuese, shumë serioze. Duke qenë se është diçka e lidhur pikërisht me argumentin e trajtuar prej nesh, do ta citojmë drejtpërdrejt nga burimi : “…nëse Krishti nuk është ringjallur, atëherë është i kotë predikimi ynë dhe është i kotë edhe besimi juaj. Vazhdo…

Tags: , ,

  • Twitter
  • Facebook

Sirius apo Ylli-Qen

canis-major

SIRIUS & DITËT E QENIT

Ditët e Qenit të verës janë koha më e nxehtë dhe më e zjarrtë e vitit në hemisferën veriore. Studiuesit e kalendarëve kanë mendime të ndryshme në lidhje me kohën  e kësaj periudhe, e cila zgjat diku nga katër deri në gjashtë javë … nga mesi i korrikut deri në fillim të shtatorit. Disa kalendarë anglezë tani e rendisin atë si periudhë nga 3 korrikut deri më 11 gusht. Pse i quajmë këto ditë “Ditët e Qenit”? Këto ditë qenore e marrin emrin e tyre nga Ylli Qen, Sirius, ylli më i ndritshëm në yjësinë e Qenit të Madh (Canis Major). Në këtë kohë të vitit Siriusi zhduket në shkëlqimin e Diellit. Të dy trupat qiellorë janë përkrah njëri-tjetrit, njëri duke lindur dhe tjetri duke perënduar pothuajse në të njëjtën kohë. Vazhdo…

Tags: , ,

  • Twitter
  • Facebook

Allahu – Perëndia i Hënës

Kush eshte Allahu?flamur-me-hene

Cila fe praktikon sot ritualet pagane te perendise-Hene? – Islami. Islami eshte feja qe po rritet me ritmet me te shpejta ne bote sot, per shkak te pjellorise (simbol i Henes). Shume here ka qene nje fe e dhunshme ne te cilen njeriu duhej te zgjidhte vetem njeren alternative: ose te konvertohej ne islam ose te vdiste. Feja e Islamit perqendrohet ne adhurimin e nje perendie te quajtur “Allah”. A e dini ju qe Allahu ishte nje perendi pagane e Henes ne Arabi para se te vinte Islami si fe?
Adhurimi i Henes ka qene praktikuar ne Arabi dhe ne Lindjen e Mesme qe rreth 2000 vjet pr.e.s. Hena ne rritje eshte simboli me i zakonshem i ketij adhurimi pagan henor. Perendia-Hene njihej gjithashtu si “Al-ilah”. Ne fillim ky nuk ishte nje emer i nje perendie te caktuar, por nje emer i pergjithshem qe kishte kuptimin “zot/perendi”. Secili fis arab do ta quante zotin e tij vendas pagan si “al-ilah”. Vazhdo…

Tags: , ,

  • Twitter
  • Facebook