> Faqja pare >Archive for the ‘HARTA QIELLORE’ Category

Interpretimi i hartës qiellore

Si të lexojmë një hartë lindjechart

Gjëja më e rëndësishme për të mbajtur mend kur interpretojmë një hartë lindjeje është: sinteza (kombinimi i gjithë elementëve bashkë). E gjithë harta duhet të merret si një e tërë. Një hartë lindje ka plot copëza dhe pjesë informacioni për një individ. Secila copëz e ndarë duhet të sintetizohet (shkrihet) në një pikturë të vetme të personit.

Ajo çfarë duam të themi është që ju nuk mund ta merrni një pjesë të hartës (për shembull, Merkuri në Shigjetar) dhe të vendosni që ajo karakterizon personin e tërë. Nëse e bëni këtë, do të jeni, padyshim, gabim. Sigurisht, do të kishit dëshirë të ndalonit në njërën apo tjetrën domethënie planetare, dhe të mendoni që ai është faktori përcaktues i një personi. Ky është një gabim i madh. Për shembull, le të themi që dy individë kanë të dy Merkurin në Shigjetar Vazhdo…

Tags: ,

  • Twitter
  • Facebook

Ndërtimi i hartës qiellore

NDËRTIMI I HOROSKOPIT

 

Tema dhe harta e lindjes

(shembull i ndërtimit të temës dhe hartës së lindjes)

Pozicionet planetare për datëlindjen 30 prill 1983 ora 12: 30, Tiranë.
Vazhdo…

Tags: ,

  • Twitter
  • Facebook

Analizimi i hartës

zodiaku

Ka disa menyra per te analizuar harten tuaj te lindjes (horoskopin) te bazuar ne 12 pjeset gjeometrike. Ketu kemi paraqitur disa faktore kryesore…

Gjinia: Mashkullore dhe Femerore: te njohura gjithashtu si pozitive dhe negative, te hapur dhe te mbyllur, dinamike dhe perceptuese, elektrike dhe magnetike, tek ose çift, etj.

Shenjat mashkullore ose me numer tek u perkasin grupeve te Zjarri dhe te Ajrit: qe jane: 1.Dashi, 3.Binjaket, 5.Luani, 7.Peshorja, 9.Shigjetari, dhe 11.Ujori dhe paraqesin energji pozitive, dinamike dhe te fuqishme.
Shenjat femerore apo me numer çift u perkasin grupeve te Tokes dhe Ujit, qe jane: 2.Demi, 4.Gaforrja, 6.Virgjeresha, 8.Akrepi, 10.Bricjapi, dhe 12.Peshqit dhe peraqesin energji negative, magnetike, apo perceptuese. Vazhdo…

Tags: ,

  • Twitter
  • Facebook