> Faqja pare >Archive for the ‘NDIKIMI I PLANETËVE’ Category

Të njihemi me planetët

planets

 

REVOLUCIONI I PLANETËVE

 

Në astrologji planetet i ndajmë në dy grupime: planetet e brendshëm (midis Tokës e Diellit), që janë Merkuri e Venusi dhe planetet e jashtëm që janë: Marsi, Jupiteri, Saturni, Urani, Neptuni dhe Plutoni. Tre të fundit janë të kohës moderne. Vazhdo…

Tags: ,

 • Twitter
 • Facebook

Planetët në astrologji

geocentric SISTEMI GJEOCENTRIK

Të gjithë planetët zënë në Zodiak pozicione të caktuara, të rregulluara nga shpejtësitë e ndryshme të orbitave të tyre. Ata ndikojnë drejtpërdrejt në jetën tonë, në harmoninë familjare dhe në të gjitha veprimet që bëjmë. Një planet që qëndron i palëvizshëm është Dielli. Të tjerët: Hëna, Merkuri, Venusi, Marsi, Jupiteri, Saturni, Urani, Neptuni e Plutoni, krijojnë pozicione dhe lidhje me kalimin e kohës. Vazhdo…

Tags: , ,

 • Twitter
 • Facebook

Marrëdhënia e planetëve me shenjat

planete.VLERËSIMI I PLANETEVE
Çdo planet “sundon” një shënjë të caktuar, vetëm Venusi me Merkurin nga dy. Përpara se të zbuloheshin tre planetët modernë (Urani, Neptuni dhe Plutoni) edhe Jupiteri, Saturni dhe Marsi sundonin nga dy shenja. Fjala “sundon” do të thotë se identifikohet me karakteristikat e asaj shënje/ ndodhet në shtepinë e tij.

Fjala “në ngritje” është kur ndikon më fuqishëm (apo pozitivisht), ndërsa “në rënie” dhe “në mërgim” tregon për planetet kur ushtrojnë më pak ndikimin e tyre, ose që e ushtrojnë atë për keq (ndikim shkatërrues). Në astrologjinë moderne Urani sundon Ujorin, Neptuni Peshqit, dhe Plutoni Akrepin.

Planetet jane si aktoret ne skene dhe veshin kostumet te cilat perfaqesohen nga shenjat. Vazhdo…

Tags: ,

 • Twitter
 • Facebook

Planetët sundues

 

Cili planet dominon jetën tuaj?

astro

 

Sundues quhet planeti që udhëheq shenjën ashendent. Një sundues i dytë është ai që drejton shenjën diellore.

 

 

 

 

Ja cilët janë sunduesit e shenjave:

Dashi – sundohet nga Marsi

Demi dhe Peshorja  – sundohen nga Venusi Vazhdo…

Tags: ,

 • Twitter
 • Facebook

Pozicionet e planetëve në shtëpi

Sektorët e jetës ku janë vendosur planetët
planets.1

Shtëpia në të cilën është vendosur Dielli në temën e lindjes na tregon vendin ku individi deshiron të ekzistojë , të jetë i njohur, të jetojë, të jetë i vetëdijshëm, të rrezatojë.

· Shtëpia në të cilën është vendosur Hëna në temën e lindjes na tregon se ku personi ka nevojë të jetë i siguruar, i ushqyer, i ndjeshëm. Shenja në të cilën ndodhet Hëna shpreh cilësitë që personi ka për të shprehur për të gjetur sigurinë e tij të brendshme për të jetuar intimitetin e tij, për të kënaqur nevojat e tij, për të qënë në kontakt me atë që ndjen, për të mundur të përjetojë ëmbëlsinë, butësinë dhe dhembshurinë. Vazhdo…

Tags:

 • Twitter
 • Facebook

Tranzite dhe Progresione

Në momentin kur lind një fëmijë pozicionet e planetëve tregojnë prirjet e jetës. Këto pozicione përbëjnë ‘Rrënjën (Radix)’, dhe çdo gjë që ka lidhje me këtë “rrënjë” për të gjitha ngjarjet quhet “rrënjësor”. Kështu, Jupiteri rrënjësor’ i referohet pozicionit të Jupiterit në momentin e lindjes së një personi.

Gjatë 20, 30 apo 60 ditëve pas lindjes planetët lëvizin përpara dhe formojnë disa aspekte me pozicionet që ata kishin në momentin e lindjes. Vazhdo…

Tags: ,

 • Twitter
 • Facebook