> Faqja pare >Archive for the ‘Efemeridet’ Category

Kalendari astrologjik 2018

Kalendari i pozicionit të Diellit, Hënës dhe planetëve që astrologët përdorin për parashikime shënon gradët e sakta të përditshme që quhen ndryshe efemeride, secili planet varion me gradë të ndryshme. Hëna që është më afër me Tokën lëviz 13 gradë në ditë. Dielli një gradë në ditë.
Sa më larg planetët, aq më ngadalë lëvizin në rrugën zodiakale. Në këto kalendarë shenjat shënohen me simbole. P.sh nëse shikoni se më datën 6 janar kemi 05 X 17  kjo do të thotë se në këtë datë planeti i caktuar është 5 gradë e 17 minuta në X shenjë (pra në vend të x keni simbolin/glifin e shenjës ku ndodhet planeti).

january2016-ephemeris

 

astron.

Tags:

  • Twitter
  • Facebook

Lëvizja Retrogradë

retrograde

 

Nga pikëpamja gjeocentrike planetët duket sikur ecin nganjëherë nga ana e kundërt, pra në astrologji kemi lëvizje direkte dhe lëvizje retrogradë që shënohet me R. Disa astrologë i interpretojnë këto lëvizje si ogur të keq, por unë do preferoja të bija dakort me ata astrologë që i konsiderojnë këto lëvizje thjesht si ngadalësim dhe zgjatje të efekteve. Hëna dhe Dielli nuk janë asnjëherë retrogradë.

  • Merkuri mund të bëjë retrogradë deri 23 ditë në vit;
  • Venusi deri në 42 ditë në vit;
  • Marsi deri në 73 ditë në vit;

Vazhdo…

Tags: ,

  • Twitter
  • Facebook