> Faqja pare >Archive for the ‘Venusi/Afërdita’ Category

Venusi në astronomi, mitologji dhe astrologji

Venus11. Venusi në astronomi:

Venusi është planeti më i afërt me Tokën (pas Hënës), edhe masa e tij është pothuajse e njëjtë me atë të Tokës, është vetëm 258 milion km larg nga ne maksimumi, dhe minimumi 41 milion km. Me Diellin shkon rreth 108 milion km larg tij. Venusi nuk shkon asnjëherë më shumë se 48 gradë larg nga Dielli në zodiak dhe kryen një rrotullim të plotë rreth tij për pothuajse 225 ditë. Dita në Venus është 10 herë më e gjatë se në Tokë. Vazhdo…

Tags: ,

  • Twitter
  • Facebook

Venusi në shtëpitë zodiakale

venus1

 

Pasi të zbuloni pozicionin e Venusit në momentin tuaj të lindjes, lexoni këto përshkrime:

 

Venusi në shtëpinë e parë
Kur Venusi është në shtëpinë tuaj të parë (e quajtur gjithashtu Ashendent), që përfaqëson sjelljen tuaj apo karakterin që ua shprehni me dëshirë të tjerëve, ai prek lehtë personalitetin tuaj. Ai ju dhuron plot sharm natyror dhe një sjellje të qetë, bashkë me to një energji rrezatuese, tërheqëse dhe seksi. Vazhdo…

Tags:

  • Twitter
  • Facebook

Revolucioni i Venusit

Rikthimi i Venusit (RV)Birth_of_Venus

Megjithëse hartat më të zakonshme të Revolucionit (Rikthimit) janë ato të Diellit dhe Hënës, Rikthimi i Venusit është një mjet i papritur zbulimi i parashikimit. Një hartë ndërtohet në momentin kur Venusi rikthehet (çdo vit) në pozicionin e tij të lindjes, dhe ky Rikthim i Venusit më pas interpretohet.

Me hartën e Rikthimit të Venusit, ne mund të parashikojmë vitin domethënës në periudhat e ngjarjeve sociale dhe kontakteve, jetën sentimentale ( të dashurisë), dhe në disa nivele, çështjet financiare. Megjithëse Rikthmi i Venusit ndodh përafërsisht një herë në vit, parashikimet e tij nuk ndodhin ashtu si në Revolucionin Diellor. Vazhdo…

Tags:

  • Twitter
  • Facebook

Miti i krijimit të shiut

<Afërdita dhe Adonisi>

adonis
Afërdita ishte një nga perëndeshat më të admiruara nga njerëzit. Ajo ishte perëndesha e dashurisë. Njerëzit i luteshin asaj kur ndiheshin të vetmuar dhe kishin nevojë për ngushëllim. Zakonisht Afërdita i ndihmonte prandaj ata e donin shumë. Mirëpo, një ditë ishte vet Afërdita që e ndjeu veten të vetmuar; ishte lodhur duke i ndihmuar të gjithë të gjenin dashurinë e tyre, ndërsa për vete ndihej vetëm. Prandaj ajo vendosi të mos ndihmonte më askënd në jetën e dashurisë derisa ajo vetë të ishte e lumtur me dikë.
Për muaj të tërë ajo endet nëpër tokë e maskuar si një vajzë e bukur njerëzore. Vazhdo…

Tags: , ,

  • Twitter
  • Facebook