> Faqja pare >Archive for the ‘SINASTRIA’ Category

Shembull i Sinastrisë

Marredhenia ndermjet Brad Pitt dhe Angelina Jolie

BRADI
Lindur me 18 Dhjetor 1963 Ora lokale: 6:31 am
në Shawnee, OK (SHBA) U.T.: 12:31
96w56, 35n20 Koha siderale: 11:48:52


Pozicionet planetare

planeti shenja grada shtëpia lëvizja
Dielli Shigjetar 25°51’43 në shtëpinë 1 direkt
Hëna Bricjap 22°49’54 në shtëpinë 2 direkt
Merkuri Bricjap 16°06’33 në shtëpinë 2 direkt
Venusi Bricjap 23°28’12 në shtëpinë 2 direkt
Marsi Bricjap 10°01’36 në shtëpinë 1 direkt
Jupiteri Dashi 9°50’03 në shtëpinë 4 direkt
Saturni Ujori 19°08’38 në shtëpinë 2 direkt
Urani Virgjëreshë 10°04’06 në shtëpinë 9 Stacionar (R)
Neptuni Akrep 16°48’10 në shtëpinë 11 direkt
Plutoni Virgjëreshë 14°13’41 në shtëpinë 9 Stacionar (R)
Nyja Ver. Gaforre 11°09’50  në shtëpinë 7 direkt

Pozicionet e shtëpive (Placidus) Vazhdo…

Tags: ,

  • Twitter
  • Facebook

Çfarë është sinastria

cift
Fjala Sinastri vjen nga greqishtja, “syn” do të thotë “bashkoj” dhe “astron” nënkupton “yjet (trupat qiellorë)”. Është bashkimi i yjeve (planetëve) në qiellin e përbashkët, bashkimi i dy apo më shumë masave energjie që priren të shkrihen së bashku drejt të njëjtit qëllim. Sinastria nuk është gjë tjetër veçse kahasimi i dy hartave të dy individëve të ndryshëm.
Ajo na bën të kuptojmë marrëdhëniet midis dy personave duke studiuar ndërveprimet planetare në dy hartat e lindjes. Sinastria na shpjegon se pse dy persona e shkojnë aq mirë me njëri-tjetrin, ose në të kundërtën, pse nuk dinë të merren vesh me njëri-tjetrin? Vazhdo…

Tags: , ,

  • Twitter
  • Facebook

Kombinimi i planetëve

Marrëdhëniet astrologjike

Në këtë faqe, ju do të shqyrtoni disa elementë kyçe të aspekteve dhe pozicioneve ndërhartore për të kërkuar, kur të krahasoni dy harta, për perspektiva romantike. Më poshtë kemi paraqitur vlerat e përputhshmërisë të matur me vlera numerike: 4, 3, 2, 1, -1, -2, -3, -4. Asnjë nga këto vlera nuk është absolute. Këto janë thjeshtë një vlerësim i përgjithshëm. Për shembull, Merkuri përkrah, gjashtëkëndësh, apo trekëndësh Merkurit, i është dhënë një vlerë numerike +2. Megjithatë, Vazhdo…

Tags:

  • Twitter
  • Facebook