> Faqja pare >Archive for the ‘1. ASTROLOGJIA’ Category

Hyrje në astrologji

 

PARATHËNIEnatal

Ne te gjitha periudhat e shterrimit te zhvillimit te qyteterimeve, pas brezit te pare te njohur te tyre (dhe pikerisht qe nga qyteterimi i Egjiptit te Lashte e Babilonise, qe nga qyteterimi i Kines, Indise dhe ai prekolumbian i Amerikes Latine, si dhe ai kreto-mikenas), astrologjia ka perjetuar rilindje. Keshtu ndodhi ne kohen e renies se Romes (p.sh. koha e perandorit Julian Apostatit), ne kohen e renies se qyteterimit kristian-mesjetar  Vazhdo…

Tags:

 • Twitter
 • Facebook

Astrologjia perëndimore

f17
Astrologjia perëndimore ka lindur në Mesopotami (Babiloni), pikerisht në Irakun e sotëm, rreth 3000 vjet para Krishtit (5000 vjet më parë) dhe është trashëguar deri në ditët e sotme nga grekët dhe romakët. Natyrisht, që njerëzit parahistorikë janë ndër më të parët që i vëzhgonin këto fenomene natyrore. Vazhdo…

 • Twitter
 • Facebook

Hapat e parë të astrologjisë

heptagramme_semaine
A e keni hedhur ndonjëherë shikimin nga qielli, ndonjë natë të kthjellët dhe, duke përjetuar shikimin magjik të yjeve, a e keni pyetur veten ndonjëherë nëse ekziston ndonjë domethënie e figurave që yjet krijojnë në qiell? Popujt e çdo periudhe historike kanë vështruar qiellin dhe kanë ndjerë se aty ka një mister magjepsës. Shumë më përpara se njerëzit të shpiknin teleskopin apo të kuptonin se çfarë ishin në të vërtetë yjet, në një farë mënyre ata mendonin se këto figura qiellore ishin të rëndësishme. Ndjenë se yjet ishin kaq magjikë dhe të bukur saqë duhej të përmbanin ndonjë mesazh të veçantë. Vazhdo…

Tags:

 • Twitter
 • Facebook

Vlera e Astrologjisë

stonehenge-fact-1
Disa mendojnë se astrologjia është vetëm bestytni (supersticion) dhe që astrologët e lashtë kanë jetuar në një epokë primitive dhe injorance. Ata harrojnë se paraardhësit e tyre ishin mjaft kompetentë për të ndërtuar piramidat e Egjiptit, të cilat që prej 4000 vitesh akoma janë në vendin e tyre, dhe Stonehenge, që arkeologët sot besojnë se ka qenë një orë shumë e saktë e bazuar në lëvizjet e Diellit, Hënës dhe yjeve. Vazhdo…

Tags:

 • Twitter
 • Facebook

Thënie për astrologjinë

THËNIE PËR ASTROLOGJINË

separatori_16
…..
….

 • Gjithçka është shkruar në qiell”. – Klaud Ptolemeu ( autori i “biblës” astrologjike).
 • Universi nuk mund të lexohet pa mësuar mëparë gjuhën e tij dhe pa u familjarizuar me simbolet në të cilat është shkruar. Universi është shkruar në gjuhën e matematikës, dhe shkronjat janë trekëndëshat, katërkëndëshat, dhe figura të tjera gjeometrike, pa të cilat do të ishte e pamundur për njerëzimin të kuptonte një fjalë të vetme”. -Galileo Galiei.
 • Astrologjia është një shkencë themelore e njerëzimit”. – Johannes Kepler.

Vazhdo…

Tags: , ,

 • Twitter
 • Facebook