> Faqja pare >Archive for the ‘ASTRO-MJEKËSIA’ Category

Astrologjia mjekësore

 • Sëmundja vjen nga raporti i keq i njeriut me natyrën”.
 • Një doktor duhet të jetë dhe astrolog, që të njohë qiellin. Nuk mjafton që doktori të dijë të sotmen, por duhet të dijë të gjykojë edhe të ardhmen.” (Paracelsi, alkimist, filozof dhe astrolog zvicerano-gjerman)
 • Nëse një mjek nuk njeh të paktën bazën e astrologjisë nuk është mjek profesionist”. (Hipokrati) Vazhdo…

Tags: ,

 • Twitter
 • Facebook

Astrologjia e sëmundjeve

man-astrologyShenjat dhe 12 çiftet e nervit kafkor (të trurit)

ÇIFTET- SHENJAT- NERVET
Çifti i parë = Dashi = Nervi nuhatës (olfaktik)
Çifti i dytë = Demi = Nervi optik
Çifti i tretë = Binjakët= Nervi lëvizës okular i përbashkët, i zakonshëm. Vazhdo…

Tags: ,

 • Twitter
 • Facebook

Shëndoshja dhe dobësimi

Humbja dhe shtimi në peshë sipas traziteve dhe pozicioneve planetare

ndarese

oli-stenliTranzitet që ju bëjnë të shtoni në peshë

Shtimi i peshës lidhet tradicionalisht me planetin Jupiter.
Jupiteri përfaqëson teprime dhe ekspansion (zgjerim). Në tranzite, Jupiteri mund t’ju bëjë juve të shkujdesur në lidhje me veprimtaritë që përfaqëson planeti apo shtëpia me të cilët ai kontakton.

Jupiteri në tranzit me Ashendentin tuaj apo sunduesin e shtëpisë së parë:
Kur Jupiteri ndodhet tranzit mbi Ashendentin tuaj apo sunduesin e shtëpisë së parë, një “zgjerim” i trupit tuaj fizik mund të ndodhë. Është e rëndësishme të bëni stërvitje gjatë kësaj kohe, ngaqë Jupiteri priret drejt teprimeve. Vazhdo…

Tags: , ,

 • Twitter
 • Facebook

Shërimi yjor

SHËRIMI YJOR

Ndërsa kemi pranuarse planete si Dielli, Hëna, Mërkuri, Venusi dhe të tjerët mund të ushtrojnë një ndikim mbi jetët tona, pak kemi dëgjuar mbi një ndikim tjetër më pak të njohur, atë të yjeve dhe të rolit që ata mund të luajnë mbi ndërgjegjen tonë vetiake dhe kolektive. Ekzistenca e këtij ndikimi bazohet në mesazhet e orientuara të marra nga Xhon C. Foks gjatë mesit të viteve 80-të, kur një entitet me emrin Hilarion kumtoi informacione mbi energjinë e yjeve. Vazhdo…

Tags:

 • Twitter
 • Facebook

Rënia e flokëve

Rënia e flokëve, thinjat apo rrudhat (domethënë përshpejtimi i mplakjes) shkaktohet kryesisht nga Saturni përkrah apo kundër Ashendentit. Në astrologji ashendenti përfaqëson vetveten, kokën (në analogji me Dashin), dhe pamjen fizike, kryesisht ndryshimet në trupin tonë . Saturni nga anatomia sundon lëkurën, flokët dhe kockat si dhe pleqërinë. Pra, kur ai kontakton negativisht me ashendentin dihet rezultati. Nëse aspektet midis Saturnit dhe ashendentit apo Diellit gjenden edhe në hartën e lindjes së dikujt kjo tregon se njeriu plaket para kohe, dhe në moshën e fëmijërisë ai duket më i madh dhe më serioz se moshatarët e tij. Gjithashtu Saturni i vendosur në shtëpinë e parë të lindjes sjell shqetësime të gjata në lidhje me këtë temë.. Nuk kemi dyshim se rënia e flokëve është dhe gjenetike, por Saturni e përshpejton dhe e nxit më shumë atë. (N.H)

Portrait of a young woman brushing her hair, close up (studio)

Tags: , ,

 • Twitter
 • Facebook

Ndikimi i Hënës te uji dhe të çmendurit

baticat
Kur në kozmos u lëshuan satelitët, zbuluam një spekter të gjerë rrezesh radioaktive që dilnin nga kozmosi dhe nga yllësitë, të cilët e bombardonin vazhdimisht Tokën. Në planetin tonë nuk ka asgjë që të mos i nëntrohet këtij ndikimi. Ne e dimë se oqeani i nënshtrohet ndikimit të Hënës, por nuk marrim parasysh se në oqean janë po ato proporcione të ujit dhe kripës, ashtu si edhe në organizmin e njeriut që janë po ato proporcione. 70% e trupit të njeriut përbëhet prej ujit dhe Vazhdo…

Tags: , ,

 • Twitter
 • Facebook

Gjumi dhe shenjat

 

Gjumi luan një rol të rëndësishëm në shëndetin tuaj fizik. Njerëz të ndryshëm kanë veset e tyre personale të gjumit, por njerëzit e së njëjtës shenjë, priren të kenë të njëjtat vese gjumi:fle-gjume

 f70aDashi: Të lindurit e Dashit janë hiperaktivë, dhe priren të kenë shqetësime në gjumë. Ëndrrat e tyre janë shpesh të thella dhe të gjalla, Deshët e kanë të vështirë të pushojnë natën dhe i lënë pasdore përfitimet që sjell një gjumë i mirë. Fjetja anash (në njërin krah) përmirëson cilësinë tuaj të gjumit.
 f71aDemi: Gjumi mund të jetë shumë i çrregullt (me hope) për të lindurit e Demit nëse nuk e ndjejnë veten rehat. Janë shumë të ndjeshëm ndaj ambientit që i rrethon. Priren të flenë shumë sidomos kur koha është e keqe, dhe pëlqejnë të rrinë shtrirë. Ata shohin ëndrra me kuptim dhe flenë më mirë kur janë të shoqëruar. Vazhdo…

Tags: ,

 • Twitter
 • Facebook