> Faqja pare >Archive for the ‘Ditët e javës’ Category

Origjina e ditëve të javës

Krijimi i ditëve të javës
javaShtatë trupat e lashtë qiellorë më afër me Tokën

 

Jeta e njeriut nuk është thjesht një rastësi. Ditët e javës i përgjigjen të shtatë planetëve tradicionalë: Hënës, Marsit,

Mërkurit, Jupiterit, Venusit, Saturnit dhe Diellit. Jeta jonë zhvillohet nën shenjat e këtyre trupave qiellorë.

Pse java ka shtatë ditë?

Java në 7 ditë u nda për herë të parë nga astrologët e Mesopotamisë (Kaldeas) sipas kalendarit hënor. Hëna kryen revolucionin e saj në zodiak për pothuajse 28 ditë, që quhet një muaj hënor. Më pas muajt u ndanë me nga katër javë secili sipas fazave kryesore të Hënës. Secilës javë i takojnë nga shtatë ditë dhe secila ditë lidhej me një planet.

Java shtatë-ditore u përshtat më vonë nga grekët, të cilët zëvendësuan emrat e planetëve duke përdorur emrat e perëndive të tyre: Vazhdo…

Tags: ,

  • Twitter
  • Facebook

Karakteristikat sipas dites se lindjes & dita me fat

Karakteristikat qe jep dita e lindjes

shtate-ditet

Perendite qe lidhen me 7 ditet

E Hene
Kush ka lindur diten e hene, diten e Henes , pikerisht per shkak te influkseve te saj eshte pasional, i perkedhelshem, dhe vecanerisht i hapur ndaj kuriozitetit dhe mundesive per njohje te reja.Te lindurit ne kete dite shpesh kane ndryshime humori te papritura dhe te vazhdueshme.Te mbushur me energji, me shume deshire per gjithcka, mund ta humbasin entuziazmin e tyre papritur, per ta rigjetur ate pas disa kohesh. Vazhdo…

Tags: ,

  • Twitter
  • Facebook