> Faqja pare >Archive for the ‘Eklipset dhe fazat’ Category

Fazat e Hënës 2018

moon_phases_diagramFazat e Hënës paraqesin formën, fazën dhe pozitën e Hënës e cila ndryshon brenda 29 ditëve, 12 orëve e 44 minutave. Fazat e Hënës formohen si shkak i lëvizjes së Hënës rreth Tokës. Ekzistojnë 4 faza kryesore: Hëna e Re, Çereku i parë, Hëna e plotë dhe Çereku i fundit. Për të kaluar nga njëra fazë te tjetra duhen 7 ditë, 9 orë dhe 11 minuta. Prandaj java ka 7 ditë.

Hëna e Re, ose  “e zezë” i korrespondon periudhës kur Hëna është e padukshme në qiell. Vazhdo…

Tags:

  • Twitter
  • Facebook

Eklipset

solar-eclipse
Kemi eklipset e Diellit dhe Hënës, të plotat dhe të pjesshmet. Ato kanë të njëjtin ndikim. Të rëndësishëm janë dhe planetët që marrin pjesë. Eklipset e Hënës përsëriten çdo 19 vjet dhe formojnë një boshllëk në kohë. Një eklips për shembull i 1970-ës mund të transportohet dhe të ndoldhë prapë në 1989.

Eklipset e Hënës karakterizojnë gratë, nënat, bashkëshorten, të dashurën, vajzën e madhe ose motrën, stomakun, martesën, ndarjet në lidhjet e dashurisë. Gjithashtu karakterizojnë ngjarje që kanë të bëjnë me familjen, detin, të përbashkëtën, politikën e vendit, gjithmonë sipas shenjës ku gjenden dhe pikëpamjet e tyre personale, si dhe planetët tranzit. Vazhdo…

Tags: ,

  • Twitter
  • Facebook