> Faqja pare > Efemeridet > Lëvizja Retrogradë

Lëvizja Retrogradë

retrograde

 

Nga pikëpamja gjeocentrike planetët duket sikur ecin nganjëherë nga ana e kundërt, pra në astrologji kemi lëvizje direkte dhe lëvizje retrogradë që shënohet me R. Disa astrologë i interpretojnë këto lëvizje si ogur të keq, por unë do preferoja të bija dakort me ata astrologë që i konsiderojnë këto lëvizje thjesht si ngadalësim dhe zgjatje të efekteve. Hëna dhe Dielli nuk janë asnjëherë retrogradë.

  • Merkuri mund të bëjë retrogradë deri 23 ditë në vit;
  • Venusi deri në 42 ditë në vit;
  • Marsi deri në 73 ditë në vit;

 • Jupiteri bën retrogradë rreth 121=3 ditë në vit;
 • Saturni rreth 141 në vit;
 • Urani deri në 152 ditë në vit;
 • Neptuni bën retrogradë rreth 159 ditë në vit;
 • Plutoni bën 162 ditë retrogradë në vit.
 • Ja çfare keshillohet kur Merkuri eshte kunder apo retrograde:Merkuri 

  retrograde

  Çfarë kuptimi astrologjik ka kur ju lindni me planetët retrogradë?

  Nga pikëpamja gjeocetrike duket sikur planetët lëvizin mbrapsht në pjesë kohore të ndryshme. Vetëm Dielli dhe Hëna nuk e bëjnë kurrë këtë. Në hartën tuaj të lindjes, kur të shikoni një R krahas planetit kjo do të thotë se ai ndodhej në lëvizje mbrapsht apo retrogradë. Ja si interpretohet secili prej tyre:

  Merkuri Retrogradë

  Kur Merkuri është në retrogradë në lindje, proceset e të menduarit janë përgjithësisht më akute, dhe ndjenja e humorit është tepër e çuditshme. Njerëzit me Merkurin retrogradë e marrin informacionin ndryshe nga ato me Merkurin direkt në hartat e tyre të lindjes. Rreth 18% e njerëzve lindin me Merkurin retrogradë. Disa njerëz me këtë pozicion luftojnë me dyshime në lidhje me perceptimet e tyre ose aftësinë e tyre për të mësuar, dhe mund të kenë shumë mendime, kontrolle të dyfishta dhe rishikim të mendimeve dhe ideve përpara se t’iakomunikojnë ato dikujt.

  Venusi Retrogradë

  Venusi është retrogradë rreth 7-8% të kohës, kështu që rreth 7-8% e njerëzve lindin kur Venusi është retrogradë. Kur Venusi është në retrogradë në hartën e lindjes, natyra e ndjenjës është e thellë. Socializimi merret seriozisht dhe rrallë lehtë. Ata mund të jenë disi të turpshëm në rini, dhe mund të kenë probleme në lidhje me njohjet, bisedat apo shoqërimin me dikë, dhe një neveri për sipërfaqësoren. Dashuria është jashtëzakonisht e rëndësishme për një person me një Venus retrogradë, por ato mund të mos jenë të qartë se sa thellë mund të dashurojnë. Gjithmonë ka më shumë për këtë person sesa syri sheh. Jeta e tyre e dashurisë (dhe ndonjëherë jeta financiare) mund të fshihet në njëfarë mënyre. Njerëzit e lindur nën Venusin retrogradë duhet të ruhen nga vetë-sabotimi në marrëdhëniet e dashurisë. Mund të ndihen sikur nuk janë “mjaftueshëm e mirë”, mjaft tërheqës, ose mjaft të dashuruar nga dikush. Pasiguritë e thella mund të jenë të pranishme. Dashuria për veten mund të jetë një problem. Frika mund t’i çojë ata në abuzim me ushqimin, pijen, pirjen e duhanit, etj; ose mund të ketë efekt të kundërt ku personi tregon se nuk ka nevojë për dashuri. I njëjti person mund të lëkundet nga të dy polet në një jetë.

  Marsi Retrogradë

  Të mbrosh veten apo të vlerësosh veten mund të jetë një sfidë, pasi ajo mund të nxisë frikën e mosefektshmërisë kur Marsi është në retrogradë në hartën e lindjes. Shpesh mund të ekzistojnë mënyra për të shkuar pas dëshirave tuaja. Natyra e dëshirës shkon thellë, por shpesh keqkuptohet nga të tjerët. Mund të shprehni dëshirat tuaja (ose zemërimin) me hov, rrëmbim, ose t’ i lini ato të zmadhohen deri sa të shpërthejnë. Konkurrenca mund t’ju bezdisë, dhe ju zakonisht më mirë vendosni ritmin tuaj se sa punoni me orar ose me të tjerët. Mund të dalësh me mënyra shumë krijuese për të shprehur veten fizikisht kur të maturohesh ose të kanalizosh energjinë tënde në fusha të pazakonta, në mënyrë mjaft efektive.

  Jupiteri Retrogradë

  Njerëzit e lindur me Jupiterin retrogradë priren të kenë perspektiva të ndryshme ose sisteme të pazakonta besimi e morali. Ata preferojnë të mësojnë nga vetë përvojat e tyre dhe reagimet ndaj tyre, sesa nga të tjerët. Për shkak se nuk kanë besim në të qënit me fat, ata janë planifikues që shqetësohen për të ardhmen e tyre ose pasojat e veprimeve të tyre më shumë se të tjerët. Ata mund të kenë nevojë të mësojnë se e meritojnë atë që të tjerëve u duket e drejtë për ta.

  Saturni Retrogradë

  Mund të ketë më shumë se përvoja të zakonshme të fajit dhe vetëdyshimit kur Saturni është retrogradë në hartën tuaj të lindjes. Frika është e përhapur dhe ju mund të vini në prove guximin në mënyrë që të tjerët të mos ju shohin si të prekshëm. Mund të ketë gjithashtu një frikë të fortë për t’i lënë të tjerët pasdore ose për të mos plotësuar përgjegjësitë e tuaja – në thelb për të bërë zgjedhje të dobëta. Ndonjëherë fëmijëria juaj nuk ishte shumë e disiplinuar ose e rregullt. Njerëzit e lindur me Saturnin retrogradë mund të ndjehen veçanërisht të shqetësuar ose nervoz kur gjenden në situata që kërkojnë protokoll, etikë ose grupe specifike të standardeve dhe rregullave.

  Urani Retrogradë

  Rikthimi mbrapsht i Uranit mund të tregojë frikë nga ndryshimi ose një mosbesim i fshehtë ndaj teknologjive të reja ose risive. Këta njerëz mund të fshehin pazakonshmërinë e tyre, ndërkohë që ata që kanë Uranin drejtpërdrejtë janë më të prirur për ta treguar hapur, ose të paktën të jenë krenarë për të. Në disa mënyra, duke pasur Uranin retrogradë është sikur të kesh Saturnin të fortë në hartë. Nuk mund të zmbrapset energjia me këtë pozicion, kështu që ata mund të ndjekin rregullat për njëfarë kohe, në një pikë të caktuar, e të respektojnë ligjin, ndryshe nga ata me Uranin drejt.

  Neptuni Retrogradë

  Ata që lindin me Neptunin në retrogradë mund të tentojnë të fshehin dobësitë e tyre, anën e tyre shpirtërore ose dhembshurinë e tyre, pasi nuk ndihen mirë duke i shprehur ato. Këto gjëra mund të ekzistojnë shumë mire tek ata, dhe ato janë të thella, por këta tipa të Neptunit retrogradë preferojnë t’i mbajnë këto gjëra private. Besimi i thellë mund të mungojë, prandaj këta njerëz mund të jenë nga natyra mosbesues. Kur u duhet të mbushin boshllëqet, ata mund të presin më të keqen. Kanë frikë të kenë ëndrra të mëdha pasi i tremben zhgënjimit.

  Plutoni Retrogradë

  Njerëzit me Plutonin retrogradë në listat e tyre të lindjes priren të kenë frikë se mund të kontrollohen, manipulohen ose të tradhtohen nga të tjerët më shumë se ata që kanë direkt Plutonin. Mund të ketë një tendencë për t’i mbajtur këtë frikë për vete, pasi ekspozimi i saj bën ata të ndjehen më të prekshëm. Ata i lënë me lehtësi të tjerët të dinë dëshirën e tyre për pushtet ose kontroll.

Tags: ,

 • Twitter
 • Facebook

Komentet jane te mbyllura.