> Faqja pare > Leximi i dorës > Elementi i dorës

Elementi i dorës

natureArti që studion dorën e konsideron atë si pasqyrën e  personalitetit. Duke analizuar tipin e dorës mund të zbuloni nëse jeni romantik apo racional.

 

DORA – ZJARR

Ka një dorë Zjarr kush ka pëllëmbë të gjatë dhe gishta të shkurtër dhe me viza kryesore shumë të dukthme.

Vlerat: është njeri entuziast, plot energji dhe deshirë për të jetuar, i pëlqejnë shumë diskotekat, vendet e zhurmshme, takimet me njerëz të famshëm. Është tipi që do të dëfrejë miqtë.

Të metat: është i dashuruar pas ndryshimeve dhe kështu mund të merzitet shumë shpejt nëse gjërat janë të përsëritshme dhe të zakonshme.

Dashuria: janë njerëz që dashurohen me shikim të pare dhe që aq shpejt sa ndizen aq edhe fiken nëse nuk ndërhyjnë dhe faktorë të tjerë.

Çfarë pëlqejnë: u pëlqejnë sportet, vendet me festa dhe argëtime.

Profesionet e përshtatshme: janë të prirur të merren me menaxhim, sport dhe politikë.

 

DORA – TOKË

Ka një dorë Tokë kush ka një dorë me pëllëmbë të shkurtër, me gishta gjithashtu të shkurtër dhe me pak viza kryesore.

Vlerat: është person konkret, i qëndrueshëm, që di të manovrojë gjithnjë, në çdo rast, me shumë racionalitet. I pëlqen shumë të mendohet mire para se të veprojë. Është njeri I mprehtë, i llogjikshëm dhe pika e mbështetjes së familjes.

Të metat: është i matur më tepër se duhet dhe gjakftohtë.

Dashuria: ndjenja e dashurisë tek persona të tillë rritet avash-avash duke mos lejuar të tjerët të fusin hundët në jetën e tyre.

Çfarë pëlqejnë: u pëlqen qetësia, gjërat e zakonshme, kopshtet e gjelbëruara si dhe kuzhina dhe gatimet e mira.

Profesionet e përshtatshme: bankier, llogaritar, mekanik, matematicien.

 

DORA – AJËR

Ka  një dorë Ajër kush ka pëllëmbë të shkurtër me gishta të gjatë dhe viza të dukshme.

Vlerat: person i shoqërueshëm, gazmor dhe i besueshëm, por ironik. Kanë cilësi që i lejojnë të kenë shumë miq

Të metat: Ka kuriozitet të sëmurë.

Dashuria: I pëlqen të flirtojë dhe urren impenjimin dhe përgjegjësitë. Preferon miqësitë dashurore më shumë.

Çfarë pëlqejnë: udhëtimet, të lexojë, të shkojë në shfaqje artistike, të shkruajë.

Profesionet e përshtatshme: gazetar, shitës, fotograf, avokat.

 

DORA – UJË

Ka një dorë Ujë kush posedon pëllëmbë të gjata dhe gishta gjithashtu të gjatë,  jo me shumë viza.

Vlerat: është person i ndjeshëm, i sjellshëm, ëndërrimtar. Është më romantiku nga të gjithë.

Të metat: Jo rrallë delikatesa e tij përfundon në dobësi nervore dhe emotive.

Dashuria: në dashuri është tradicional, beson tek familja dhe tek martesa. Është besnik dhe i besueshëm. Shumë herë mund ta bësh mik për kokë.

Çfarë pëlqejnë: I pëlqejnë pikturat, të shkruajë poezi, të vizitojë muze, vende antike si dhe muzika.

Profesionet e përshtatshme: artist, poet, punonjës social, infermier, parashikues, terapist, muzikant.

Tags: , ,

  • Twitter
  • Facebook

Komentet jane te mbyllura.