> Faqja pare > Efemeridet > Kalendari astrologjik 2018

Kalendari astrologjik 2018

Kalendari i pozicionit të Diellit, Hënës dhe planetëve që astrologët përdorin për parashikime shënon gradët e sakta të përditshme që quhen ndryshe efemeride, secili planet varion me gradë të ndryshme. Hëna që është më afër me Tokën lëviz 13 gradë në ditë. Dielli një gradë në ditë.
Sa më larg planetët, aq më ngadalë lëvizin në rrugën zodiakale. Në këto kalendarë shenjat shënohen me simbole. P.sh nëse shikoni se më datën 6 janar kemi 05 X 17  kjo do të thotë se në këtë datë planeti i caktuar është 5 gradë e 17 minuta në X shenjë (pra në vend të x keni simbolin/glifin e shenjës ku ndodhet planeti).

january2016-ephemeris

 

astron.

Tags:

  • Twitter
  • Facebook

Komentet jane te mbyllura.