> Faqja pare >Posts Tagged ‘efemeridet

Lëvizja Retrogradë

retrograde

 

Nga pikëpamja gjeocentrike planetët duket sikur ecin nganjëherë nga ana e kundërt, pra në astrologji kemi lëvizje direkte dhe lëvizje retrogradë që shënohet me R. Disa astrologë i interpretojnë këto lëvizje si ogur të keq, por unë do preferoja të bija dakort me ata astrologë që i konsiderojnë këto lëvizje thjesht si ngadalësim dhe zgjatje të efekteve. Hëna dhe Dielli nuk janë asnjëherë retrogradë.

    • Merkuri mund të bëjë retrogradë deri 25 ditë në vit;
    • Venusi deri në 42 ditë në vit;
    • Marsi deri në 73 ditë në vit;

Vazhdo…

Tags: ,

  • Twitter
  • Facebook

Planetët në astrologji

geocentric SISTEMI GJEOCENTRIK

Të gjithë planetët zënë në Zodiak pozicione të caktuara, të rregulluara nga shpejtësitë e ndryshme të orbitave të tyre. Ata ndikojnë drejtpërdrejt në jetën tonë, në harmoninë familjare dhe në të gjitha veprimet që bëjmë. Një planet që qëndron i palëvizshëm është Dielli. Të tjerët: Hëna, Merkuri, Venusi, Marsi, Jupiteri, Saturni, Urani, Neptuni e Plutoni, krijojnë pozicione dhe lidhje me kalimin e kohës. Vazhdo…

Tags: , ,

  • Twitter
  • Facebook